Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over Energielandgoed Wells Meer. Mocht uw vraag er niet tussen staan neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

VerduurSAMEN2030

Het project Energielandgoed Wells Meer is onderdeel van het programma VerduurSAMEN2030 van Gemeente Bergen. Gemeente Bergen heeft met het programma VerduurSAMEN2030 de ambitie om in 2030 energieonafhankelijk te zijn.

Energielandgoed Wells Meer

Algemeen

Het proces

De omgeving

Het ontwerp

De effecten

Financiën en risico's

Is het Energielandgoed Wells Meer nog wel financieel haalbaar nu er sprake is van economische krimp?

Publicatie datum: 01-Jan-1970
Is het Energielandgoed Wells Meer nog wel financieel haalbaar nu er sprake is van economische krimp?

In principe is de haalbaarheid van het Energielandgoed Wells Meer niet afhankelijk van de economische wisselingen. Het Energielandgoed levert namelijk elektriciteit aan het hoogspanningsnet voor vooraf bepaalde prijzen. Maar het blijft lastig in te schatten wat de effecten zijn op de middellange termijn voor de prijzen en levering van de zonnepanelen, windturbines en overige voorzieningen. In de businesscase van het Energielandgoed zijn verschillende optimalisatie-opties opgenomen, afhankelijk van de marktontwikkelingen (technisch en financieel) kunnen die benut worden.

Hoogspanningskabel en transformatorstation

Enexis is bezig met de voorbereiding van de bouw van een hoogspannings- en middenspannings (HS/MS)-station op Energielandgoed Wells Meer. In dit station komt de opgewekte stroom van zonnevelden en windturbines samen. De opgewekte energie wordt via dit station getransporteerd naar het landelijke elektriciteitsnet.

Voor de aansluiting van Energielandgoed Wells Meer op het landelijke hoogspanningsnet is een nieuwe ondergrondse 150 kV kabelverbinding nodig. TenneT is bezig met de voorbereiding voor de aanleg van deze kabel. Het tracé loopt van het hoogspanningsstation in Venray (locatie Keizersveld) naar het Energielandgoed Wells Meer.

Initiatief van

Logo Gemeente Bergen

Onderdeel van

Logo Verduursamen