Bezoek aan Windpark Nijmegen-Betuwe

Datum: 07-03-2023

Op Energielandgoed Wells Meer zijn naast zonnepanelen ook vier windturbines gepland. De omwonenden van het Energielandgoed hebben eerder aangegeven interesse te hebben in een excursie om enerzijds te ervaren hoe het is om in de omgeving van een windturbine te wonen. Anderzijds om het verhaal vanuit de omgeving te horen.

Vrijdag 24 februari hebben we daarom een bezoek gebracht aan Windpark Nijmegen-Betuwe. Hier staan sinds 2016 vier windturbines, gerealiseerd vanuit een burgerinitiatief  (https://www.windparknijmegenbetuwe.nl/windpark/).

Uiteindelijk was er een klein aantal bewoners dat daadwerkelijk mee wilde. Zij waren enthousiast over het bezoek. “Het was een eerlijk en duidelijk verhaal, we hadden volop gelegenheid om vragen te stellen.” De ervaring van de windturbine in directe nabijheid was interessant, hoewel deze niet te vergelijken is met wat op het Energielandgoed gerealiseerd gaat worden: de techniek verbetert nog steeds, in opbrengst maar ook ten gunste van de omgeving. Daarnaast is de minimale hoogte van windturbines in de afgelopen jaren hoger geworden.

Nieuwsbericht delen:


Terug naar overzicht
Bezoek aan Windpark Nijmegen-Betuwe

Initiatief van

Logo Gemeente Bergen

Onderdeel van

Logo Verduursamen