VerduurSAMEN2030

Het project Energielandgoed Wells Meer is onderdeel van het programma VerduurSAMEN2030 van Gemeente Bergen. VerduurSAMEN2030 is het programma waarin samenwerken aan duurzaamheid centraal staat. Samen maken we Bergen nog mooier en duurzamer. VerduurSAMEN2030 is er voor alle inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties in Bergen. Gemeente Bergen heeft met VerduurSAMEN2030 de ambitie om in 2030 energieonafhankelijk te zijn.

Waarom energieonafhankelijk?

Hoe gaan we dit bereiken?

Om in 2030 als gemeente energieonafhankelijk te zijn, is het niet alleen nodig om energie op te wekken, maar moeten we ook energie besparen. Onze doestelling wordt voor 20% bereikt door energie te gaan besparen. 30% van onze doelstelling behalen we door kleinschalige energieopwekking, zoals zonnepanelen op bedrijfsdaken en energie coöperaties. De ontwikkeling van Energielandgoed Wells Meer heeft het grootste aandeel en zorgt voor 50% ervoor dat onze doelstelling wordt behaald.

Lees meer over de realisatie van Energielandgoed Wells Meer

Energieonafhakelijk gemeente Bergen

Voordelen duurzame energieopwekking

Het opwekken van duurzame energie is niet alleen hard nodig, maar heeft ook veel voordelen voor onze inwoners.

1. Meer werkgelegenheid

Er zijn bedrijven nodig voor de uitvoer van alle plannen rondom duurzame energie. Dit zorgt voor extra werkgelegenheid in de regio. Ook biedt het onderhoud van het Energielandgoed werkgelegenheid. Daarnaast worden er ook nieuwe bedrijven uit de groene sector aangetrokken door het groene en duurzame imago van Bergen.

2. Gezonde omgeving

Door te kiezen voor duurzame alternatieven voor het opwekken van energie, verminderen we de uitstoot van CO2 en zorgen we voor een gezondere leefomgeving voor onszelf en onze kinderen in de toekomst.

3. Eigen regie

Gemeente Bergen gaat alle energie, die nodig is in de gemeente, zelf opwekken. Hierdoor zijn we niet afhankelijk van externe leveranciers. Duurzame energie wordt voor iedereen toegankelijk.

4. Minder kosten

Inwoners en bedrijven kunnen veel geld besparen door te kiezen voor energiezuinige oplossingen en maatregelen zoals isolatie.

Wilt u meer weten over VerduurSAMEN2030 en op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Bekijk de website.

Bekijk de website van VerduurSAMEN2030

Initiatief van

Logo Gemeente Bergen

Onderdeel van

Logo Verduursamen