Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over Energielandgoed Wells Meer. Mocht uw vraag er niet tussen staan neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

VerduurSAMEN2030

Het project Energielandgoed Wells Meer is onderdeel van het programma VerduurSAMEN2030 van Gemeente Bergen. Gemeente Bergen heeft met het programma VerduurSAMEN2030 de ambitie om in 2030 energieonafhankelijk te zijn.

Energielandgoed Wells Meer

Algemeen

Gaat Gemeente Bergen zelf het Energielandgoed ontwikkelen?

Publicatie datum: 01-Jan-1970
Gaat Gemeente Bergen zelf het Energielandgoed ontwikkelen?

Het college heeft in juli 2021 besloten om voor de verdere ontwikkeling van het Energielandgoed een BV (besloten vennootschap) op te richten. Vanuit deze BV wordt de verdere ontwikkeling van het Energielandgoed verder uitgevoerd. De gemeente Bergen is op dit moment de enige aandeelhouder binnen de BV. In het project is echter altijd voorzien dat op een gegeven moment andere partijen toe zullen treden in het project. Gemeenten Venray, Gennep en Mook en Middelaar hebben hun interesse hiervoor vastgelegd met het tekenen van de intentieverklaring in 2021. Ook voor de inwoners van gemeente Bergen wordt het mogelijk om deel te nemen in het project, zodat zij kunnen profiteren van de opbrengsten. Er wordt nog uitgezocht wat het beste momentum is voor deze participatie.

Het proces

De omgeving

Het ontwerp

De effecten

Financiën en risico's

Hoogspanningskabel en transformatorstation

Enexis is bezig met de voorbereiding van de bouw van een hoogspannings- en middenspannings (HS/MS)-station op Energielandgoed Wells Meer. In dit station komt de opgewekte stroom van zonnevelden en windturbines samen. De opgewekte energie wordt via dit station getransporteerd naar het landelijke elektriciteitsnet.

Voor de aansluiting van Energielandgoed Wells Meer op het landelijke hoogspanningsnet is een nieuwe ondergrondse 150 kV kabelverbinding nodig. TenneT is bezig met de voorbereiding voor de aanleg van deze kabel. Het tracé loopt van het hoogspanningsstation in Venray (locatie Keizersveld) naar het Energielandgoed Wells Meer.

Initiatief van

Logo Gemeente Bergen

Onderdeel van

Logo Verduursamen