Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over Energielandgoed Wells Meer. Mocht uw vraag er niet tussen staan neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

VerduurSAMEN2030

Het project Energielandgoed Wells Meer is onderdeel van het programma VerduurSAMEN2030 van Gemeente Bergen. Gemeente Bergen heeft met het programma VerduurSAMEN2030 de ambitie om in 2030 energieonafhankelijk te zijn.

Energielandgoed Wells Meer

Algemeen

Het proces

De omgeving

Het ontwerp

Komt er een waterstoffabriek?

Publicatie datum: 01-Jan-1970
Komt er een waterstoffabriek?

Er loopt een onderzoek naar de mogelijkheden om op het Energielandgoed een pilotinstallatie voor de productie van groene waterstof te realiseren. Een bedrijf dat ervaring heeft in de ontwikkeling en realisatie van groene waterstof heeft hierin interesse. Voorjaar 2022 heeft het bedrijf samen met de gemeente de intentie uitgesproken om de haalbaarheid van dit initiatief te onderzoeken.

Op dit moment verkennen beide partijen de mogelijkheden. Bij een positief resultaat start vervolgens een onderzoek of het project onder andere financieel, planologisch, milieutechnisch en juridisch mogelijk is. Zie ook de Raadsinformatiebrief van april 2022 Samenwerking verkenning pilot waterstof.

De effecten

Financiën en risico's

Hoogspanningskabel en transformatorstation

Enexis is bezig met de voorbereiding van de bouw van een hoogspannings- en middenspannings (HS/MS)-station op Energielandgoed Wells Meer. In dit station komt de opgewekte stroom van zonnevelden en windturbines samen. De opgewekte energie wordt via dit station getransporteerd naar het landelijke elektriciteitsnet.

Voor de aansluiting van Energielandgoed Wells Meer op het landelijke hoogspanningsnet is een nieuwe ondergrondse 150 kV kabelverbinding nodig. TenneT is bezig met de voorbereiding voor de aanleg van deze kabel. Het tracé loopt van het hoogspanningsstation in Venray (locatie Keizersveld) naar het Energielandgoed Wells Meer.

Initiatief van

Logo Gemeente Bergen

Onderdeel van

Logo Verduursamen