In gesprek met omwonenden Wells Meer

Datum: 12-02-2019

Tijdens de informatiemarkt van 1 oktober 2018 hebben we van verschillende inwoners te horen gekregen dat er behoefte is aan een persoonlijk gesprek over het Energielandgoed Wells Meer. Het projectteam van Energielandgoed Wells Meer is daarom aan het begin van dit jaar begonnen met de eerste gesprekken met inwoners die grenzend aan het gebied Wells Meer wonen. Dit doen we om te luisteren naar de zorgen die er leven, maar ook om ideeën op te halen voor het Energielandgoed.

Luisteren en ophalen

De omwonenden denken actief mee over compenserende maatregelen en een eventuele groenbuffer om het Energielandgoed goed in te passen in het huidige landschap. Ze zijn blij dat we langs komen om met ze in gesprek te gaan en we zijn gastvrij ontvangen. De zorgen die er op dit moment bij hen leven, gaan over de waarde van hun woning, het uitzicht, de eventuele overlast van de windmolens en de verkeersdrukte op de Wezerweg. Aan deze zaken zullen we extra aandacht geven in het vervolgtraject. Zo zijn we al begonnen met verkeerstellingen op de Wezerweg om de verkeersdrukte goed in kaart te kunnen brengen.

 

Meer weten over hoe wij de omgeving betrekken bij de realisatie van het Energielandgoed? Lees hier meer over participatie.

Nieuwsbericht delen:


Terug naar overzicht
In gesprek met omwonenden Wells Meer

Initiatief van

Logo Gemeente Bergen

Onderdeel van

Logo Verduursamen